Add new comment

Hei! Nå har jeg nettopp stekt en Dajmkake etter din oppskrift. Og igjen, - som med alle kaker jeg baker, er den rå i bunnen! Jeg pisket eggehvitene helt stive med sukkeret (bollen kunne velves uten at massen bevegde på seg). Ovnen var varmet opp til 180 grader (over/undervarme). Denne gangen prøvde jeg å sette den på "toppen" av den nest-nederste rille, for sist gang prøvde jeg på midterste rille og den ble også da rå i bunnen. Så nå ville jeg prøve å sette den litt lenger ned; men den ble like rå. Men toppen av kaken ble nesten for stekt; bittegranne brunet i marengsen liksom og det luktet også bittegranne brent. Jeg vet at ovner er forskjellige, men hvordan kan jeg klare å få fine kaker i MIN?? Skal jeg f.eks sette min ovn på 170 grader? Eller 160 grader? Men hvor lenge bør kaken stå da? Og bør den likevel stå i midten da?
Har det forresten noe å si at når jeg lukker ringen fast på bunnen av springformen, så blir det jo alltid en luftlomme mellom bakepapiret og bunnen? Jeg har prøvd å legge sirkelklippet bakepapir nedi bunnen, men ser at "alle andre" bare lukker ringen rundt bunnen med papiret stikkene ut.
Håper inderlig du kan gi meg svar, for jeg orker snart ikke å bake mer når alt blir så sørgelig mislykket...

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.