Add new comment

Ikke rart man ikke få denne kaken til å heve. Rører du natron ut i eddik, frigjøres mesteparten av CO2'en med én gang, altså mens du rører den ut. Natron er forskjellig fra bakepulver i at den først starter å virke når den kommer i kontakt med noe surt.
I denne oppskriften er surmelk og eddik som står for det sure, men først så freser man ut mesteparten av CO2'en (altså hevinngen) utenfor deigen, så skal det kjøres med stavmikser i 3 minutter. Det sier seg selv at dette blir elendig heving.

Jeg hadde justert oppskriften ved å vente med natron til helt til slutt. Altså etter man har blandet inn konditorfargen, så drysser man på natron jevnt over røra og kjøre 15 sekunder med mikser før man fordeler i former. Da forsvinner ikke hevegassen bare ut i tomme luften men inn i kaken.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.