Add new comment

Jeg lager ofte ostekake med pasjonsfrukt, selv om jeg ikke har tilgang til pasjonsfruktglaze. Å lage egen pasjonsfruktgele er ikke vanskelig, men det tar litt tid. Jeg tømmer 8-9 pasjonsfrukt i en foodprocessor, kjører det til en jevn masse (frøene knuses, men det gjør ingenting, for jeg siler massen etterpå). Når jeg siler massen er det viktig å skrape frøene godt ned i sila sånn att fruktkjøttet følger med på undersiden, der det kan skrapes ned sammen med resten av juicen. Dette kan ta en stund. Deretter koker jeg opp juicen og smaker til med sukker og ca 1/4 dl sitronsaft. Dette gir kanskje 1,5-2 dl ferdig gele.

Denne juicen kan jeg også bruke i selve ostekremen. Jeg følger da standard oppskrift med å tilsette gelatin. Da dropper jeg gelepulveret, og tilsetter heller 4 plater oppløst gelatin i den kokvarme juicen før nedkjøling. Dette blander jeg med ostekremen.

Det er forresten veldig enkelt å lage gelelokk av syltetøy: kok opp syltetøyet, sil det for bærrester og frø, bland ned 1,5 pl gelatin pr dl væske og avkjøl. Selv foretrekker jeg bringebærlokk.

Og overheadplast-tipset har du allerede fått... :)

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.