
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5365 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Jeg lager ofte ostekake med pasjonsfrukt, selv om jeg ikke har tilgang til pasjonsfruktglaze. Å lage egen pasjonsfruktgele er ikke vanskelig, men det tar litt tid. Jeg tømmer 8-9 pasjonsfrukt i en foodprocessor, kjører det til en jevn masse (frøene knuses, men det gjør ingenting, for jeg siler massen etterpå). Når jeg siler massen er det viktig å skrape frøene godt ned i sila sånn att fruktkjøttet følger med på undersiden, der det kan skrapes ned sammen med resten av juicen. Dette kan ta en stund. Deretter koker jeg opp juicen og smaker til med sukker og ca 1/4 dl sitronsaft. Dette gir kanskje 1,5-2 dl ferdig gele.
Denne juicen kan jeg også bruke i selve ostekremen. Jeg følger da standard oppskrift med å tilsette gelatin. Da dropper jeg gelepulveret, og tilsetter heller 4 plater oppløst gelatin i den kokvarme juicen før nedkjøling. Dette blander jeg med ostekremen.
Det er forresten veldig enkelt å lage gelelokk av syltetøy: kok opp syltetøyet, sil det for bærrester og frø, bland ned 1,5 pl gelatin pr dl væske og avkjøl. Selv foretrekker jeg bringebærlokk.
Og overheadplast-tipset har du allerede fått... :)