Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Welcome to The Sweet Life! Here I hope to inspire you to enjoy life with homemade cakes and delicious food experiences! 😊 I share recipes for Norwegian and international dishes, pastries, and cakes of all kinds, delicious confections, drinks, and wonderful desserts. The Sweet Life contains 5367 recipes! All have been tested by me, and I can promise they are tasty and easy to make. I hope you’ll be tempted!
The Sweet Life has 315,000+ followers on Facebook. You can find me on Instagram as @kristine_lifeissweet.
Enjoy yourself and have fun in the kitchen!
*Heartfelt* regards, Kristine

Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
© 2004 - 2025: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Hei!
Har laget kaken noen ganger selv, og har for min del gått veldig fint, så er trist å lese kommentarene hvor det ikke har gått så bra for noen. Jeg vet jo ikke hva som har gått galt, men her er ett par tips, både ting jeg pleier å gjøre selv, men også ett par ting som man kan gjøre litt sånn for sikkerhets skyld.
- press kjeksmassen ned i forma med undersiden ned, og press massen nedover og rundt til du har en jevn, glatt overflate. Synes selv dette gir en veldig fin og jevn overflate på bunnen. En ting som i tillegg kan stivne kjeksbunnen noe, er å sette den i kjøleskapet en liten stund.
- Det er viktig å ha god tålmodighet når det gjelder at geleen skal bli kald. Det er bedre om den er flytende, men på nippet til å begynne å tykne, enn at den er for varm og smelter kremfløten.
- Kremfløten kan godt piskes en smule tykk før du tilsetter de andre ingrediensene. (Men ikke for tykk, den skal jo ikke være i nærheten av å bli smør)
- Jeg lagde den som et lagvis flagg til 17-mai i dag, og blandet inn wiltons gelefarger før jeg puttet inn formen. Mens jeg holdt på merket jeg at massen begynnte å stivne noe, men den var fortsatt enkel å jobbe med. Flyter den ut gjennom formen kan man jo vente en 5-10 minutter mens man rører litt innimellom, og la den tykne litt så den ikke renner igjennom.
- Er ostemassen vanskelig å bre utover uten å ødelegge bunnen, kan man ta litt av den i en sprøytepose (eller en brødpose med hull i ene hjørnet) og sprøyte jevnt utover bunnen. Når bunnen først er dekkt er det lettere å bre utover resten uten at bunnen løser seg opp.
- Sett kaka i kjøleskapet mens du ordner geleen til toppen, så stivner den litt imens, og løser seg ikke like lett opp når du senere heller over geleen.
- Geleen til toppen er igjen viktig å ha tålmodighet med, men denne går det som regel bra om ikke er like kald som den til fyllet. Hell over i en tynn stråle, så lager den ikke noe merke i fyllet.
Håper tipsene kan være til hjelp for noen!
Mvh Thea Elene