Add new comment

Hei.
Jeg har akkurat samme problem, har også induksjonstopp fra IKEA, som varierer veldig på ytelsen. helt mareritt.
Første gang fulgte jeg bare oppskriften og alt gikk enkelt og greit, ingen problemer og perfekt saus.
Neste gang ble bare halve kasserollen varm, slik at sukkeret smeltet og ble brunt i den ene enden mens det var hvitt pulver i den andre.
Sist gang brukte jeg en stor kasserolle, 3 liter som jeg bruker til gryteretter. Brukte 5 ss vann, slik at alt sukkeret ble like vått. Så snudde jeg en kvart gang på kasserollen med jevne mellomrom. Jeg begynte på 3 og det gikk bra i begynnelsen, men så stoppet kokeprosessen etter at det hadde boblet en stund, den smeltet ikke etterpå. Der skulle jeg nok ha skrudd opp til 5, det gjør jeg neste gang; til koking på 3 og deretter 5, mens jeg vrir kasserollen en kvart gang og rister kasserollen litt i vannrett posisjon samtidig. Til slutt hadde jeg fått smeltet masse med riktig farge, men med en tykk rand av hardt sukker i kanten, sikkert på grunn av tiden med for lav temperatur etter koking, tror jeg. Måtte hakke inn litt sukkerklumper... Så tilsatte jeg romtempert smør. Gikk like dårlig som sist gang. Massen blir mykere, men det meste av smøret bare skiller seg., selv etter en god del røring, Så det må jeg helle av før fløten tilsettes. Forrige gang ble det hele mislykket. Men denne gangen ble det en fin saus etter at fløten hadde blitt tilsatt og rørt inn. Men litt mindre saus enn oppskriften burde gi da. Så ikke gi deg! Blir jo nydelig når man får det til.
Har sett at mange etterspør holdbarhet. I plastboks med tett lokk har denne holdt i over en uke i mitt kjøleskap, merket ingen forringelse overhodet på slutten. Ble heller ikke hard i kjøleskapet hos meg.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.