Skumnissefudge

Skumnisser er superpopulært julegodteri! Nå etter hvert også supplert med rampenisser. 

I Sverige kalles skumnissene for "skumtomtar", og Skumtomtefudge er det mange svensker som lager til jul.

Jeg testet ut å lage denne fudgen, som fikk en søt rosafarge og en nesten litt barnslig godterismak. Kanskje litt for syntetisk smak for min del, men veldig populært hos min datter!  😊

 

 


Ingredienser:

♥ 200 g skumnisser (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade


Fremgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene unntatt hvit sjokolade i en kjele. Klipp opp skumnissene i mindre biter (dette for at de skal smelte raskere). 

Varm opp på middels varme mens du rører, helt til skumnissene har smeltet helt. Dette tar 10 - 15 minutter, så ha tålmodighet. 😊

Når skummet har løst seg opp helt, tas kjelen av platen. 

Del den hvite sjokoladen opp i mindre biter og ha bitene i kjelen. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. 

Kle en firkantet form med bakepapir (jeg brukte her en form som er 25 x 25 cm, se tips). Hell fudgemassen i formen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fudgen har stivnet helt.

 

 

Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Skjær den i firkanter. 

 

 

Konsistensen blir perfekt myk og fudgy.

 

 

Litt gøy med rosafargen på fudgen.. 😊

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte en form som er 25 x 25 cm, men du kan også bruke en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en litt mindre firkantet form (20 x 20 cm). Størrelsen på formen gjør bare at høyden på fudgen blir litt forskjellig (større form gir lavere høyde og mindre form gir høyere fudge).

♥ Du kan bruke skumnisser (juleskum) eller rampenisser til denne fudgen.  Fudgen kan også lages på annet skumgodteri, slik som for eksempel skumbananer eller Ahlgrens biler. 

 

 

 

God fornøyelse!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Skumnissefudge
Ingredienser

♥ 200 g skumnisser (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt hvit sjokolade i en kjele. Klipp opp skumnissene i mindre biter (dette for at de skal smelte raskere). 

Varm opp på middels varme mens du rører, helt til skumnissene har smeltet helt. Dette tar 10 - 15 minutter, så ha tålmodighet. 😊

Når skummet har løst seg opp helt, tas kjelen av platen. 

Del den hvite sjokoladen opp i mindre biter og ha bitene i kjelen. La den hvite sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. 

Kle en firkantet form med bakepapir (jeg brukte her en form som er 25 x 25 cm, se tips). Hell fudgemassen i formen. Sett formen i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fudgen har stivnet helt.

Løft fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær den i firkanter. 

Tips

♥ Du kan bruke skumnisser eller rampenisser til denne fudgen. 

♥ Jeg brukte en form som er 25 x 25 cm, men du kan også bruke en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en litt mindre form (20 x 20 cm). Størrelsen på formen gjør bare at høyden på fudgen blir litt forskjellig (større form gir lavere høyde og mindre form gir høyere fudge.

♥ Fudgen kan også lages på annet skumgodteri, slik som for eksempel skumbananer eller Ahlgrens biler. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei, Hvordan oppbevarer du disse, og kan de enkelt pakkes inn som gave til jul? Hvordan er holdbarheten og fester de seg sammen om de ikke oppbevares i kjøleskap. Takk 🙂

Hei, jeg oppbevarer dem kjølig, men de tåler også å oppbevares i romtemperatur så lenge det ikke er altfor varmt i rommet. Helt ypperlig å legge å cellofanposer og gi bort i spiselig julegave. Er i hvert fall gode i et par uker.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift