Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Det er Valentines i morgen - og ja, jeg kunne bare ikke dy meg... :)
Som annonsert på Facebook, er jeg i dag på VGs matside Godt.no med Bamsemumskaken min. I morgen kommer artikkelen i papirutgaven til VG der jeg stiller som Ukens matblogger.
På Bamsemumskaken står jo bamsemumsene oppå kaken og kysser....

Samme Bamsemumskake laget ved to forskjellige anledninger - som du ser er det lekkert å pynte kaker med macarons..!

...... og nå har jeg altså laget cupcakes der bamsemumsene har lagt seg nedpå ;)

Bamsemumsene som ligger inni kaken sørger for at sjokolademuffinsene får bløte, deilige partier, som er digg!
De som ligger oppå er til pynt for å få opp Valentinesstemningen! :D

Oppskriften gir 8 stk.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 16 stk bamsemums
Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 16 stk bamsemums (se tips)
♥ små, røde sjokoladehjerter (se tips)
Rosa hjerteformer i papp fra Wilton (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Rør i kakao, hvetemelet og melken til du får en jevn, klumpfri deig.
Jeg bruker her hjerteformede cupcakesformer laget av tykk papp (se tips). De er akkurat passe store til at 2 bamsemums får plass i bunnen.. :)

Sett formene på en stekeplate. Fyll på med sjokoladedeig så formene blir 3/4 fulle.

Kosende bamsemums ligger nå begravet under sjokoladedeigen.. :)

Inn i ovnen på 180°C, midterste rille, i ca 15 min. Muffinsene skal akkurat være gjennomstekte, men fortsatt ha en litt bløt kjerne i midten. Avkjøl helt.
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
Fordel sjokoladeglasur på toppen av hver muffins.
Pynt med to bamsemums på hver kake *heart*

Tips:
♥ De herlige hjerteformene i papp er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem hos Kitch'n på Oslo City, men jeg tipper at de selges i mange butikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton - se for eksempel her i nettbutikken til Cacas. Det går såklart også an å bruke runde, store muffinsformer eller du kan bruke muffinsformer i vanlig størrelse og bruke bare 1 bamsemums i bunn og på toppen av muffinsene. Du får da flere muffins som er mindre i størrelse og som derfor trenger kortere steketid.
♥ De røde sjokoladehjertene er laget med naturlig farge og selges i mange matbutikker (fra Idun - Mors hjemmebakte).

♥ Bamsemums er skumbamser dekket med melkesjokolade (fra Nidar) og selger i matbutikker og kiosker over hele landet. Det holder med 1 pk til denne oppskriften.

Elsker Bamsemums! :)

Ønsker dere alle en koselig og romantisk Valentinesdag i morgen *heart*

Bamsemums tête-à-tête *heart*
Og til de som måtte lure "haha... what's next..?" - kan jeg si at jeg har tenkt å slutte bamsemumsføljetongen min her ;)
♥ ♥ ♥ ♥

Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl melk
♥ 16 stk bamsemums
Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 16 stk bamsemums (se tips)
♥ små, røde sjokoladehjerter (se tips)
Rosa hjerteformer i papp fra Wilton (se tips)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend inn i eggedosisen. Rør i kakao, hvetemelet og melken til du får en jevn, klumpfri deig.
Jeg bruker her hjerteformede cupcakesformer laget av tykk papp (se tips). De er akkurat passe store til at 2 bamsemums får plass i bunnen. Sett formene på en stekeplate. Fyll på med sjokoladedeig så formene blir 3/4 fulle. Kosende bamsemums ligger nå begravet under sjokoladedeigen.. :)
Inn i ovnen på 180°C, midterste rille, i ca 15 min. Muffinsene skal akkurat være gjennomstekte, men fortsatt ha en litt bløt kjerne i midten. Avkjøl helt.
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
Fordel sjokoladeglasur på toppen av hver muffins. Pynt med to bamsemums på hver kake.
♥ De herlige hjerteformene i papp er av merket Wilton. Jeg har kjøpt dem hos Kitch'n på Oslo City, men jeg tipper at de selges i mange butikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton - se for eksempel her i nettbutikken til Cacas. Det går såklart også an å bruke runde, store muffinsformer eller du kan bruke muffinsformer i vanlig størrelse og bruke bare 1 bamsemums i bunn og på toppen av muffinsene. Du får da flere muffins som er mindre i størrelse og som derfor trenger kortere steketid.
♥ De røde sjokoladehjertene er laget med naturlig farge og selges i mange matbutikker (fra Idun - Mors hjemmebakte).
♥ Bamsemums er skumbamser dekket med melkesjokolade (fra Nidar) og selger i matbutikker og kiosker over hele landet. Det holder med 1 pk til denne oppskriften.
5 kommentarer
Så søte:) Veldig kreativt,
Så søte:) Veldig kreativt, Kristine! Det er så herlig å følge med på deg og alt det fristende du lager:)
Takk Hilde:)
Takk Hilde:)
Disse skal jeg prøve meg på i
Disse skal jeg prøve meg på i kveld :-) Kjempesøte, og veldig kreativt :-)!
Takk Jeanette, håper de falt
Takk Jeanette, håper de falt i smak :)
De så knallgode ut:) Skal
De så knallgode ut:) Skal lage de til 3 åringen min på torsdag ;) Hvordan er det å lage de dagen før, og eventuelt hvordan oppbevarer jeg de best?
Skriv ny kommentar