Bjørnebærsyltetøy

Hjemmelaget bjørnebærsyltetøy er fantastisk godt! 

De flotte, store bærene med den dyplilla fargen gir et syltetøy som frister både på smak og utseende.

 

 

Det er det samme om du bruker friske eller frosne bjørnebær, så syltetøyet kan lages hele året! 😊

 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g bjørnebær (friske eller frosne)
♥ 0,5 dl vann
♥ 300 g syltesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha bjørnebærene og vannet i en mellomstor kjele.

Bruker du frosne bær, kan du gjerne la de ligge og tine en stund i kjelen først.

Jeg brukte her bjørnebær som har ligget i fryseren nokså lenge... Perfekte til å lage syltetøy av! 😄

 

 

Varm opp blandingen på middels varme under omrøring, til den når kokepunktet.

 

 

La syltetøyet småkoke i ca 5 minutter så du ser at noen av bjørnebærene begynner å gå i stykker, men ikke alle. 

Ta kjelen av platen. Tilsett syltesukkeret. 

 

 

Rør godt og varm opp blandingen på nytt til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i 1-2 minutter. 

 

 

Hell syltetøyet på varme, rene glass med tett lokk.

 

 

 

Nydelig, hjemmelaget bjørnebærsyltetøy! 

 

 

Etter en natt i kjøleskapet tykner syltetøyet ytterligere. 

 

 

Så deilig syltetøy!  Heart

 

 

Tips: 

♥ Jeg synes den angitte mengden sukker gir passe søtt syltetøy, men du kan bare redusere mengden dersom du ønsker å bruke mindre sukker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

 

 

♥ Hvis du er nøye på å sterilisere syltetøyglassene, har syltetøyet lang holdbarhet i romtemperatur. Sterilisering gjør du ved å ha syltetøyglass og lokk i stekeovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Ha varmt, nykokt syltetøy på de varme, steriliserte syltetøyglassene og skru straks igjen lokket. Ved å snu syltetøyglassene opp ned i noen minutter, sikrer du at glassene blir helt lufttette. 

♥ Hvis du er usikker på dette med sterilisering av glass, lønner det seg å oppbevare syltetøyet kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål må stå i kjøleskapet. Det går veldig fint å ha syltetøyet på plastbokser og fryse ned. 

♥ Se også oppskrift på Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy, Skogsbærsyltetøy, Blåbærsyltetøy - og mange flere varianter hjemmelaget syltetøy HER

 

 

Dette bjørnebærsyltetøyet er en nytelse! 😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bjørnebærsyltetøy
Ingredienser

♥ 500 g bjørnebær (friske eller frosne)
♥ 0,5 dl vann
♥ 300 g syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha bjørnebærene og vannet i en mellomstor kjele. Bruker du frosne bær, kan du gjerne la de ligge og tine en stund i kjelen først.

Varm opp blandingen på middels varme under omrøring, til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i ca 5 minutter så du ser at noen av bjørnebærene begynner å gå i stykker, men ikke alle. 

Ta kjelen av platen. Tilsett syltesukkeret. Rør godt og varm opp blandingen på nytt til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i 1-2 minutter. 

Hell syltetøyet på varme, rene glass med tett lokk.

Tips

♥ Jeg synes den angitte mengden sukker gir passe søtt syltetøy, men du kan bare redusere mengden dersom du ønsker å bruke mindre sukker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Hvis du er nøye på å sterilisere syltetøyglassene, har syltetøyet lang holdbarhet i romtemperatur. Sterilisering gjør du ved å ha syltetøyglass og lokk i stekeovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Ha varmt, nykokt syltetøy på de varme, steriliserte syltetøyglassene og skru straks igjen lokket. Ved å snu syltetøyglassene opp ned i noen minutter, sikrer du at glassene blir helt lufttette. 

♥ Hvis du er usikker på dette med sterilisering av glass, lønner det seg å oppbevare syltetøyet kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål må stå i kjøleskapet. Det går veldig fint å ha syltetøyet på plastbokser og fryse ned. 

♥ Se også oppskrift på Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy, Skogsbærsyltetøy, Blåbærsyltetøy - og mange flere varianter hjemmelaget syltetøy HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift