
Brukere online: 0
Brukere i dag: 0
Brukere siste 7 dager: 1
Denne retten er inspirert av "New Style Sashimi" fra restauranten Nobu!
Nobu er en berømt restaurantkjede stiftet av den japanske kjendiskokken Nobuyuki Matsuhisa og hans skuespillervenn Robert de Niro.
Det sies at retten New Style Sashimi ble til da en restaurantgjest sendte tilbake en tallerken med sashimi fordi han ikke likte rå fisk. Løsningen til Nobu var å helle glovarm olje over laksen slik at fisken dermed fremstod som litt mer varmebehandlet. 😊 Lakseskivene toppes med sesamfrø, presset hvitløk, revet ingefær og gressløk. Sausen består av soyasaus, olivenolje og sesamolje, som blandes med yuzu-juice. Yuzu er en asiatisk sitrusfrukt, men det går fint å bruke appelsinjuice og litt presset lime i stedet. Appelsinjuicen blender seg ikke i soyasausen, som gir sausen et stilig, marmorert preg.
I restauranten presenteres denne retten som en blomst, der avlange lakseskiver og gressløk legges i en sirkel på tallerkenen. Det går imidlertid også å legge mindre lakseskiver i taksteinmønster, som jeg har gjort her.
En smakfull og elegant sashimirett, som er lett å lage!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 400 g rå laks (sashimikvalitet, se tips)
♥ 2 ss sesamfrø (hvite og sorte)
♥ 2 ts presset hvitløk
♥ 1 ts finrevet, fersk ingefær
♥ frisk gressløk
Saus:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 0,5 dl sesamolje
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl appelsinjuice
♥ 0,5 lime
Servering:
♥ 1 dl syltet ingefær
♥ 1 dl soyasaus
♥ 0,5 chili
Fremgangsmåte:
Skjær laksen i tynne skiver (se tips).
Dander lakseskivene på et fat med kanter slik jeg har gjort her, eller i sirkler på 4 tallerkener.
Dryss på hvite og sorte sesamfrø.
Ha soyasaus, olivenolje og sesamolje i en liten kjele. Varm opp til blandingen blir skikkelig glovarm.
Hell den varme sausen over fisken (det kommer til å frese litt).
Ha presset hvitløk og revet ingefærmos på laksen. Pynt med gressløk.
Hell så appelsinjuice og presset lime i soyasausen. Appelsinjuicen blender seg ikke med soyasausen, så sausen får et kult utseende! 😍
Sett frem en liten skål med syltet ingefær og en liten skål med soyasaus med tynne skiver chili. Serveres straks!
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker ryggfilet av laksen (back loin).
♥ For at det skal bli lettere å skjære laksen i tynne skiver, lønner det seg å ha den i fryseren i 30 minutter først. Da blir den fastere og lettere å skjære.
♥ Får du tak i yuzu-juice, må du gjerne bruke dette i stedet for appelsinjuice.
♥ Retten bør serveres helt nylaget.
♥ Se også Klassisk sashimi av laks, Sashimi med mango og avokado og Sashimisalat med avokado- og wasabikrem.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g rå laks (sashimikvalitet, se tips)
♥ 2 ss sesamfrø (hvite og sorte)
♥ 2 ts presset hvitløk
♥ 1 ts finrevet, fersk ingefær
♥ frisk gressløk
Saus:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 0,5 dl sesamolje
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 0,5 dl appelsinjuice
♥ 0,5 lime
Servering:
♥ 1 dl syltet ingefær
♥ 1 dl soyasaus
♥ 0,5 chili
Skjær laksen i tynne skiver (se tips).
Dander lakseskivene på et fat med kanter slik jeg har gjort her, eller i sirkler på 4 tallerkener.
Dryss på hvite og sorte sesamfrø.
Ha soyasaus, olivenolje og sesamolje i en liten kjele. Varm opp til blandingen blir skikkelig glovarm.
Hell den varme sausen over fisken (det kommer til å frese litt).
Ha presset hvitløk og revet ingefærmos på laksen. Pynt med gressløk.
Hell så appelsinjuice og presset lime i soyasausen. Appelsinjuicen blender seg ikke med soyasausen, så sausen får et kult utseende! 😍
Sett frem en liten skål med syltet ingefær og en liten skål med soyasaus med tynne skiver chili. Serveres straks!
♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker ryggfilet av laksen (back loin).
♥ For at det skal bli lettere å skjære laksen i tynne skiver, lønner det seg å ha den i fryseren i 30 minutter først. Da blir den fastere og lettere å skjære.
♥ Får du tak i yuzu-juice, må du gjerne bruke dette i stedet for appelsinjuice.
♥ Retten bør serveres helt nylaget.
♥ Se også Klassisk sashimi av laks, Sashimi med mango og avokado og Sashimisalat med avokado- og wasabikrem.
Skriv ny kommentar