Brukere online: 0
Brukere i dag: 1
Brukere siste 7 dager: 2
Hei på deg! :)
Mor Monsen er blant de beste formkakene jeg vet om, og jeg ser ingen grunn til å spise denne norske, tradisjonsrike kaken bare til jul.
Jeg har tidligere laget Mor Monsen til påske med appelsinsmak og nå fikk jeg lyst til å lage en høstlig Mor Monsen med eplebiter.

Til en forandring blir dette en eplekake uten kanelsmak. I stedet kommer smaken av korinter, mandler og litt sitron godt frem sammen med eplesmaken.

Som jeg regnet med, ble dette en kjempegod kake!

Prøv ut denne kaken du også! :)

Her kommer oppskriften:
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 6 egg
♥ skall av 1/2 sitron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Pynt:
♥ 4 epler (se tips)
♥ 100 g korinter (se tips)
♥ 75 g mandelflak
♥ 50 g perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Vend inn revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Fordel eplebitene over deigen og trykk de litt ned i deigen.
Strø over korinter, mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.

Løft kaken ut av formen og del kaken opp i snitter eller i firkanter.

Jeg deler kaken her i snitter ved å først skjære kaken i diagonale striper og deretter i biter.

Eplebitene er ikke så veldig synlige, men de finnes der under laget av korinter og mandler.

Mmmmm, kjempegod og utrolig myk kake!

Mor Monsen med eplebiter - en lekker vri på en norsk klassiker!

Tips:
♥ Jeg brukte her 4 epler, men de var ikke så veldig store. Har du store epler, holder det nok med 3 stk. Eplebitene bør være nokså små (1 cm store terninger), ellers kan de synke de til bunns i kaken under stekingen.
♥ Korinter er små rosiner som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker rundt juletider. Får du ikke tak i korinter i høstsesongen, kan du bruke hakkede rosiner. Smaken blir den samme.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.

Håper du ble inspirert til å bake litt denne kommende uken, enten du har høstferie eller ikke.

Jeg reiser til Lisboa i morgen og gleder meg til å bli inspirert av portugisiske kaker.
Data'en er med meg såklart, så det blir nok noen nye innlegg her på Det søte liv selv om jeg er på reisefot. :)

Happy baking!
Klemmer fra meg
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 6 egg
♥ skall av 1/2 sitron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Pynt:
♥ 4 epler (se tips)
♥ 100 g korinter (se tips)
♥ 75 g mandelflak
♥ 50 g perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Vend inn revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Fordel eplebitene over deigen og trykk de litt ned i deigen.
Strø over korinter, mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del kaken opp i snitter eller i firkanter.
♥ Jeg brukte her 4 epler, men de var ikke så veldig store. Har du store epler, holder det nok med 3 stk. Eplebitene bør være nokså små (1 cm store terninger), ellers kan de synke de til bunns i kaken under stekingen.
♥ Korinter er små rosiner som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker rundt juletider. Får du ikke tak i korinter i høstsesongen, kan du bruke hakkede rosiner. Smaken blir den samme.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.
4 kommentarer
Når skal sitronskallet oppi?
Når skal sitronskallet oppi?
Etter at eggene er tilsatt.
Etter at eggene er tilsatt. Takk for at du gir beskjed. Jeg skal skrive det inn i oppskriften.
Jeg lagde denne kaken til
Jeg lagde denne kaken til bridgeklubben min, og vi var 30 personer som spiste opp hele kaken! Jeg doblet oppskriften og lagde den i Stor langpanne da.
Kaken ble SÅ god! :)
Så hyggelig å høre! Ja,
Så hyggelig å høre! Ja, dobbel porsjon passer til stor langpanne, ca. 30 x 40 cm. :-)
Skriv ny kommentar