Ristede honningnøtter til ost


Et stort utvalg gode oster på bordet, og jeg er lykkelig!  *angel_smile*  

Ristede honningnøtter er utmerket tilbehør!

 

 


Du kan varierer hvilke typer nøtter du bruker. Oppskriften er beregnet til ca. 8 dl nøtter, men du kan jo såklart skalere den opp eller ned.
Her er mitt forslag til nøttemiks:


Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 350 g honning
♥ 600 g (ca 8 dl) forskjellige nøtter

For eksempel:
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter (saltede)
♥ 1 dl pinjekjerner


Fremgangsmåte:

Rist nøttene i en tørr stekepanne. Dette får fram aromaen i nøttene bedre enn når de er helt rå. Rør ofte rundt så nøttene ikke svir seg, og pass særlig på at pinjekjernene ikke blir brente. 

I en middel stor kjele smeltes smør og honning sammen til blandingen er helt flytende.

Ha i nøttene. Rør godt rundt og la blandingen småputre i noen minutter.

Ta kjelen av platen og ha nøttene over på et stort stykke bakepapir.

 

 

Bruk to gafler til å spre nøttene fra hverandre.

Avkjøl til nøttene er helt kalde før du brekker dem fra hverandre og har dem i en skål. 

 

 

Finn frem deilige oster!

 


  *yum*  *yum*  *yum*  

 

Disse honningnøttene passer til alle slags typer ost! 

 


Og server ostene sammen med noen forskjellige kjeks, og gjerne noen søte marmelader eller geléer - hjemmelagde (se mange forskjellige oppskrifter i ostekategorien her på Det søte liv) eller kjøpte varianter.

 


 

Portvinsgelé og eple- og kanelgelé er favoritter hos meg! 
 

VELDIG GODT! 

 


Tips:

♥ Vær forsiktig når du heller de varme honningnøttene over på bakepapiret. Pass fingrene, for blandingen er veldig varm i starten.

 

 

♥ Ristede honningnøtter bør oppbevares tørt, for eksempel i en tett beholder med lokk. 

 

 

Før servering har du dem i en serveringsskål med en spiseskje, så det blir lett å forsyne seg.

 

 

Skikkelig snadder!  *yum* 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ristede honningnøtter til ost
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 350 g honning
♥ 600 g (ca 8 dl) forskjellige nøtter

For eksempel:
♥ 2 dl valnøtter
♥ 1 dl mandler
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter (saltede)
♥ 1 dl pinjekjerner

Fremgangsmåte

Rist nøttene i en tørr stekepanne. Rør ofte rundt så nøttene ikke svir seg, og pass særlig på at pinjekjernene ikke blir brente.

I en middel stor kjele smeltes smør og honning sammen til blandingen er helt flytende.

Ha i nøttene. Rør godt rundt og la blandingen småputre i noen minutter.

Ta kjelen av platen og ha nøttene over på et stort stykke bakepapir. Bruk to gafler til å spre nøttene fra hverandre.

Avkjøl til nøttene er helt kalde før du brekker dem fra hverandre og har dem i en skål. 

Tips

♥ Vær forsiktig når du heller de varme honningnøttene over på bakepapiret. Pass fingrene, for blandingen er veldig varm i starten.

♥ Ristede honningnøtter bør oppbevares tørt, for eksempel i en tett beholder med lokk. 

Mat
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift