Verdens Beste med bjørnebær

Verdens Beste med bjørnebær er basert på den tradisjonelle oppskriften på Verdens Beste.

 

 

Kaken blir spennende og helt annerledes enn hva du er vant til dersom du fyller den med bjørnebærkrem og bjørnebær i tillegg til vaniljekremen!

 

 

Ingredienser: 

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss melk

Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 175 g sukker
♥ 75 g hasselnøtter

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Bjørnebærkrem og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl bjørnebærsyltetøy (se tips)
♥ 200 g bjørnebær

 

Fremgangsmåte: 

Vaniljekrem: 

Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips). Kok opp kremfløte og vanilje. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).
 

Kakebunner med marengs: 

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. 

 

 

Smør deigen tynt utover i bunnen på en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

 

 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

 

 

Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen.

 

 

Strø over hakkede hasselnøtter.

 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.

 

 

Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca. 20 x 30 cm).
 

Fyll: 

Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Jeg foretrekker at marengsen vender oppover, men legg marengsen vendende ned mot fatet dersom du synes det er viktig at marengsen holder seg sprø.

 

 

Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet. Pisk den raskt opp med elektrisk håndmikser.

 

 

Fordel vaniljekremen over kakebunnen. 

 

 

Pisk kremfløten til krem. Vend inn bjørnebærsyltetøy så du får en lekker bjørnebærkrem. 

 

 

Ha bjørnebærkremen over vaniljekremen. 

 

 

Legg på den andre kakebunnen. Pynt med bjørnebær.

 

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

 

 

 

Verdens Beste med bjørnebær er en fantastisk flott kake!  Heart

 

 

 

Tips:

♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i langpannen. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

♥ Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem. 

♥ Du får kjøpt bjørnebærsyltetøy i velassorterte matbutikker, men bruk gjerne Hjemmelaget bjørnebærsyltetøy

 

 

 

♥ Bruk friske bjørenbær som pynt. Bjørnebær som har vært fryst blir for rennende i kaken når de tiner. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den er laget. Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

 

 

 

God fornøyelse!  😋

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Verdens Beste med bjørnebær
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 ss melk

Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 175 g sukker
♥ 75 g hasselnøtter

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Bjørnebærkrem og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl bjørnebærsyltetøy (se tips)
♥ 200 g bjørnebær

Fremgangsmåte

Vaniljekrem: 
Hvis du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, lønner det seg å gjøre den klar kvelden i forveien (du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, se tips). Kok opp kremfløte og vanilje. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.

Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).

Kakebunner med marengs: 
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og melken i smørkremen så du får en jevn deig. Smør deigen tynt utover i bunnen på en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i langpannen. Strø over hakkede hasselnøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.

Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca. 20 x 30 cm).

Fyll: 
Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Jeg foretrekker at marengsen vender oppover, men legg marengsen vendende ned mot fatet dersom du synes det er viktig at marengsen holder seg sprø.

Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet. Pisk den raskt opp med elektrisk håndmikser. Fordel vaniljekremen over kakebunnen. 

Pisk kremfløten til krem. Vend inn bjørnebærsyltetøy så du får en lekker bjørnebærkrem. Ha bjørnebærkremen over vaniljekremen. 

Legg på den andre kakebunnen. Pynt med bjørnebær.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Merk at det kommer til å bli kun et veldig tynt lag med kakedeig i langpannen. Bruk en smørekniv og gjør deg litt flid med å prøve å få deigen utover i et tynt og jevnt lag. Det er meningen at deiglaget skal være tynt, og kaken kommer til å bli høy nok med to lag, marengs og fyll. 😊

♥ Jeg foretrekker å bruke hjemmelaget vaniljekrem, men det går også helt greit å bruke 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem. 

♥ Du får kjøpt bjørnebærsyltetøy i velassorterte matbutikker, men bruk gjerne Hjemmelaget bjørnebærsyltetøy

♥ Bruk friske bjørenbær som pynt. Bjørnebær som har vært fryst blir for rennende i kaken når de tiner. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den er laget. Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift